Zielona pasta, czyli szybko i prosto w kuchni /przepis/

Nie lubię przesiadywać nad garnkami godzinami. Wolę szybkie dania, które można w prosty sposób przygotować, bez konieczności spędzania kilku godzin w kuchni. Myślę, że nie jestem jedyna, dlatego postanowiłam podzielić się z Wami banalnym (ale całkiem zdrowym) przepisem na zieloną pastę. Przepis pochodzi z książki „Razem w kuchni”, Zosi Cudny 🙂

Pasta idealnie pasuje do ciepłych tostów z serem…Pycha! Łapcie przepis:

Składniki:

– 1 ser mozzarella
– duża garść listków bazylii
– 1 pęczek świeżej pietruszki
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– szczypta soli ( u mnie sól z dodatkiem parmezanu)
– szczypta pieprzu
– pół cebuli

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Gotowe! 🙂

Oczywiście nie samym jedzeniem człowiek żyje, więc znalazłam dla Was w dziale Dom i wnętrze (OKAZJE.info) kilka kuchennych niezbędników (które także posłużyły mi w przygotowaniu pasty). Koniec z wymówkami, że nie możecie czegoś przygotować 🙂

1. miseczka  KLIK / 2. miarka KLIK / 3. drewniana deska  KLIK / 4. chlebak  KLIK / 5. dozownik do oliwy  KLIK / 6. dzbanek KLIK  / 7. miska KLIK  / 8. durszlak KLIK  / 9. nóż do ziół KLIK / 10. talerz KLIK  / 11. młynek  KLIK / 12. miarki  KLIK / 13. fartuch KLIK

Lubicie takie pasty do kanapek? Może macie swoje sprawdzone przepisy? Chętnie przygarnę 🙂 

28 myśli nt. „Zielona pasta, czyli szybko i prosto w kuchni /przepis/

  1. Klimaty Agness

    Uwielbiam wszelkie smarowidła do pieczywa i często je robię 🙂 Twój pomysł na pastę jest bardzo fajny, na pewno go wypróbuję 🙂
    Pozdrawiam ciepło, Agness 🙂

    Odpowiedz
  2. Magda

    Moja ulubiona pasta to jajka plus awokado. Wszystko gniotę na pastę, sól, pieprz a potem ziarna słonecznika, żeby chrupało.

    I jeszcze jedna – zielony groszek (u mnie z puszki), plus majonez – zmiksować. Sól, pieprz i drobno krojona rzodkiewka, słonecznik, może być tez ogórek kiszony. Pychota!

    Pozdrawiam ciepło.

    Odpowiedz
  3. Adriana Szweda

    Mozzarelle uwielbiam szczególnie z pomidorkami i oliwą dlatego przepis na zieloną paste wypróbuję napewno.
    Ps.Nie mogę napatrzeć się na Wasze zdjęcia.Są cudownie jasne i profesjonalne.Nieprzyzwoicie zazdroszczę;)

    Odpowiedz
  4. Anna K. inspiracjewmm

    Bardzo lubię tego typu zdrowe pasty. Ostatnio zasmakowałam w wszelkiego rodzaju humusach 🙂
    Macie dziewczyny piękne pastelowe akcesoria kuchenne 🙂 W waszej kuchni czuć prawdziwą wiosnę!
    Pozdrawiam ciepło !

    Odpowiedz

Odpowiedz na „Sisters AboutAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.