Cześć Kochani 🙂 Dziękujemy Wam za komentarze pod ostatnim wpisem. Cieszymy się, że tak bardzo podobają Wam się nasze zdjęcia. Ale, że nie samymi zdjęciami człowiek żyje mamy dla Was przepis na zupę z cukinii z dodatkiem curry. Jest przepyszna! Jej żółty kolor już dodaje energii, nie wspominając o smaku.
Na zdjęciach możecie się dopatrzyć się genialnej przekąski. U mnie to numer jeden na drugie śniadanie. O czym mowa?O kanapkach z chrupkiego pieczywa, z dodatkiem masła orzechowego i bananów. Wystarczą dwie kromki, aby posilić się na kilka godzin 🙂
ZUPA CURRY-PRZEPIS
Na łyżeczce oleju kokosowego smażymy cebulę i 3 ząbki czosnku. Myjemy cukinię, wycinamy jej środek i kroimy na kawałki. Dorzucamy do cebuli i czosnku, DODAJEMY obraną dużą marchewkę i smażymy wszystko około 10 minut. W międzyczasie gotujemy litr wody ( najlepiej niech to będzie rosół). Dodajemy 4 łyżeczki curry, trochę soli i pieprzu oraz łyżeczkę ostrej papryki. Gotujemy na małym ogniu do miękkości, a na końcu blendujemy.
Nasz czterolatek umiłował sobie ostatnio kanapki z masłem orzechowym i miodem. Może uda mi się namówić go na małą modyfikację i zamiast miodu pojawią się banany? Dzięki za inspirację!
Wygląda to obłędnie, aż człowiek staje się głodny.
Pięknie i smacznie!
pozdrawiam:)
Pięknie wygląda, musi być pyszna, jak mąż podłączy płytę indukcyjną to zrobię taką zupkę.Dzięki za przepis 😉
Mam masło orzechowe, mam chrupkie pieczywo a nie pomyślałam że z bananem może się tak dobrze komponować 🙂
Super wygląda,mega apetycznie:))
Ok jest prosto! Myślę że mi się uda… 🙂