Nie lubię przesiadywać nad garnkami godzinami. Wolę szybkie dania, które można w prosty sposób przygotować, bez konieczności spędzania kilku godzin w kuchni. Myślę, że nie jestem jedyna, dlatego postanowiłam podzielić się z Wami banalnym (ale całkiem zdrowym) przepisem na zieloną pastę. Przepis pochodzi z książki „Razem w kuchni”, Zosi Cudny 🙂
Pasta idealnie pasuje do ciepłych tostów z serem…Pycha! Łapcie przepis:
Składniki:
– 1 ser mozzarella
– duża garść listków bazylii
– 1 pęczek świeżej pietruszki
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– szczypta soli ( u mnie sól z dodatkiem parmezanu)
– szczypta pieprzu
– pół cebuli
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Gotowe! 🙂
Oczywiście nie samym jedzeniem człowiek żyje, więc znalazłam dla Was w dziale Dom i wnętrze (OKAZJE.info) kilka kuchennych niezbędników (które także posłużyły mi w przygotowaniu pasty). Koniec z wymówkami, że nie możecie czegoś przygotować 🙂
1. miseczka KLIK / 2. miarka KLIK / 3. drewniana deska KLIK / 4. chlebak KLIK / 5. dozownik do oliwy KLIK / 6. dzbanek KLIK / 7. miska KLIK / 8. durszlak KLIK / 9. nóż do ziół KLIK / 10. talerz KLIK / 11. młynek KLIK / 12. miarki KLIK / 13. fartuch KLIK
Lubicie takie pasty do kanapek? Może macie swoje sprawdzone przepisy? Chętnie przygarnę 🙂
Uwielbiam wszelkie smarowidła do pieczywa i często je robię 🙂 Twój pomysł na pastę jest bardzo fajny, na pewno go wypróbuję 🙂
Pozdrawiam ciepło, Agness 🙂
Cieszę się 🙂 Pasta pyszna, więc warto 🙂 Pozdrowienia!
Moja ulubiona pasta to jajka plus awokado. Wszystko gniotę na pastę, sól, pieprz a potem ziarna słonecznika, żeby chrupało.
I jeszcze jedna – zielony groszek (u mnie z puszki), plus majonez – zmiksować. Sól, pieprz i drobno krojona rzodkiewka, słonecznik, może być tez ogórek kiszony. Pychota!
Pozdrawiam ciepło.
Muszę wypróbować! Dziękuję za przepisy!! 🙂 Pozdrowienia!
Pasta pewnie mniam, mniam, a zestawienie świetne! Pozdrawiam was! 😉
Pozdrowienia Karolina!!! 🙂
Śliczne zdjecia! Ładnie sfotografować jedzenie to wielka sztuka.
Dziękujemy za cudowne słowa !! 🙂
Piękne zdjecia. Apetycznie sfotografować jedzenie to sztuka?
:))
Właśnie zrobiłam:) Pasta jest przepyszna a do tego rewelacyjnie wygląda:)
Super, że udało sie wypróbować 😀 🙂
pasta doskonała! do tego samo zdrowie 🙂
:-))) tak jest!
Genialna 🙂
Pychotka i świetnie wygląda.
Pozdrawiam serdecznie.
Dziękujemy i polecamy się na przyszłość 😀 Pozdrowienia!
Mozzarelle uwielbiam szczególnie z pomidorkami i oliwą dlatego przepis na zieloną paste wypróbuję napewno.
Ps.Nie mogę napatrzeć się na Wasze zdjęcia.Są cudownie jasne i profesjonalne.Nieprzyzwoicie zazdroszczę;)
Kochana, dziękujemy! 🙂 Może to sprawka nowego obiektywu, który całkiem niedawno zakupiłyśmy 🙂 Buziaki!
Wygląda przepysznie!!A na tle tej pięknej kuchni bosko! pozdrawiam
Dzięki <3 !!!
Pasta wygląda smakowicie:-)
A jaki polecasz ser do tostów, bo też wyglądają całkiem smacznie?
Pozdrawiam ciepło
Zwykły ser zółty 😀 Pierwszy, który był pod ręką :DPozdrawiamy!
Bardzo lubię tego typu zdrowe pasty. Ostatnio zasmakowałam w wszelkiego rodzaju humusach 🙂
Macie dziewczyny piękne pastelowe akcesoria kuchenne 🙂 W waszej kuchni czuć prawdziwą wiosnę!
Pozdrawiam ciepło !
Dziękujemy kochana :-))))))) Wiosnę staramy się przywoływać na każdym kroku 🙂 Pozdrowienia!!
Bardzo dobry przepis, szybko się je robi i było bardzo smaczne.
W takiej kuchni to można robić wszystko. Uwielbiam mozarellę i bazylię, a teraz dodatkowo mam dziką ochotę na tosty. Dzięki! 😉
Pozdrawiam, Ania z D.
Dziewczyny gdzie kupiłyście żółtą formę do tarty?
Zdjęcia super:)
Pzdr
forma z Duki :)))
Pozdrawiamy!